Autovakantie Kroatië

Kroatië is gelegen in Zuid-Europa en staat bekend om zijn mooie landschap en culturele bezienswaardigheden. Er zijn 130.000 jaar oude fossielen van Neanderthalers gevonden op het grondgebied, wat duidt op een lange geschiedenis. Iets recenter in de tijdlijn kwamen de Romeinen aan de macht. Resten uit de Romeinse tijd kun je nog steeds in het hele land vinden. Tijdens de autovakantie Kroatië kom je de meest uiteenlopende landschappen tegen. Van dicht beboste gebieden tot kale heuvels en rotsachtige kustlijnen, je vindt het er allemaal. Veel mensen gaan er in de zomer naartoe om te zonnen en recreëren op een van de eilanden.

Vakanties in Kroatië 93

Regio's in Kroatië

Populaire regio's in Kroatië

Kroatië en cultuur

Door de vele overheersers vind je in Kroatië culturele invloeden van de Turken, Hongaren en Oostenrijkers. Ook de Grieken en Romeinen hebben hun stempel op het land gedrukt. De binnensteden van stadjes zoals Dubrovnik, Poreč en natuurlijk hoofdstad Zagreb zijn het bekijken meer dan waard. Na een lange dag kun je tijdens de autovakantie Kroatië plaatsnemen in een van de traditionele eetcafés. Ook de Kroatische keuken is een mengelmoesje van invloeden van buitenaf. Zo worden er veel stoofpotjes geserveerd, maar ook pasta's en risotto's. De koffiecultuur heeft men overgenomen uit Turkije, evenals de zoete gebakjes.

Bezienswaardigheden in Kroatië

Er staan zes monumenten en acht nationale parken van Kroatië op de Werelderfgoedlijst. Hiertoe behoren de binnenstad van Dubrovnik en die van Trogir. Ook de St. Jacobuskathedraal in Šibenik en het paleis van Diocletianus in Split mag je niet missen. In Pula staat een haast compleet Romeins amfitheater en op het eiland Korcula een indrukwekkend standbeeld van Marco Polo. Natuurliefhebbers kunnen tijdens de autovakantie Kroatië in het Nationaal Plitvicemeren hun ogen uitkijken. Je vindt er naast meren veel grotten en watervallen. De omgeving is ook het leefgebied van beren, wolven en diverse vogelsoorten.

Taal

De officiële taal in Kroatië is het Kroatisch. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels en Duits.

Geldzaken

Kroatië heeft als betaalmiddel de Kuna. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Kroatië heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Kroatië zijn er geen verplichte vaccinaties. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

Elektriciteit

De netspanning in Kroatië is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Kroatië bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het algemene alarmnummer 112. Je kunt ook gebruik maken van de volgende nummers voor politie: 192, ambulance: 194 en brandweer: 193.

Fooien

De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/kroatie/

Kraanwater

Het kraanwater in Kroatië is veilig te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Hotel Valamar Zagreb


8.9

141 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Valamar Zagreb

Olympia Sky


8.9

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Olympia Sky

Hotel Olympia


8.9

53 mensen hebben
deze vakantie beoordeeld!

Hotel Olympia

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Kroatië

Hotel & Village Laguna Galijot

€ 539p.p.

Vertrek 01-06-2019
8 dagen
Logies

9 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel & Village Laguna Galijot

Jezera Village

€ 133p.p.

Vertrek 01-06-2019
8 dagen
Logies

24 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Jezera Village

Miramar Sunny Hotel Valamar

€ 317p.p.

Vertrek 01-06-2019
8 dagen
Logies & ontbijt

26 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Miramar Sunny Hotel Valamar

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook