Autovakantie Spanje

Een autovakantie in Spanje is een avontuur vol cultuur, historie en bezienswaardigheden. De geschiedenis van het land gaat terug tot de tijd van de neanderthalers. Je kunt dan ook willekeurig door het land reizen om sporen uit het verleden te zien, al zijn er natuurlijk plaatsen waar je niet omheen kunt, zoals Sevilla, Toledo Barcelona en Madrid. Door de ligging aan de Middellandse Zee ligt het voor de hand dat restaurants in Spanje veel gerechten met zeevruchten zoals vis en schaaldieren serveren. Vooral paella is zeer geliefd. Daarnaast kun je bijna overal wel een tapasbar vinden.

Vakanties in Spanje (290)

Regio's in Spanje

Spanje en cultuur

Spanje heeft veel beroemde schilders voortgebracht. In de afgelopen eeuw waren dat onder meer Salvador Dalí en Pablo Picasso. Enkele kunstenaars van langer geleden zijn El Greco en Diego Velázquez. Hun werken zijn te zien op allerlei verschillende plaatsen in Spanje. Bereid je autovakantie door Spanje daarom goed voor, als je het werk van een specifieke kunstenaar wilt zien. Voor Picasso ga je naar het Reina Sofia museum in Madrid, voor Gaudí naar Barcelona (bijvoorbeeld Park Güell, Sagrada Família en Casa Milà). Ook Santiago de Compostella is een bezoek waard, vanwege de pelgrimsroutes en het historische centrum met zijn imposante, dertiende-eeuwse kathedraal.

Bezienswaardigheden in Spanje

Een autovakantie in Spanje is ideaal om veel verschillende bezienswaardigheden te bekijken. Spanje heeft maar liefst 44 bezienswaardigheden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Enkele daarvan zijn de kathedralen van Burgos, Córdoba en Sevilla. In Sevilla staat ook het Alcázar, vermoedelijk het oudste nog als zodanig gebruikte koninklijke paleis van Europa. Veel steden hebben een historisch centrum, bijvoorbeeld Toledo, Salamanca en Alcalá de Henares. Bezoek ook de palmentuin van Elx bij Alicante, en La Lonja de la Seda in Valencia. In La Lonja werd vroeger zijde verhandeld, vandaar Seda. Kijk hier vooral omhoog naar de bijzondere beelden.

Praktische informatie over Spanje

Taal

De officiële taal in Spanje is het Spaans. In de toeristische gebieden kun je echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Spanje heeft als betaalmiddel de Euro. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Spanje heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Spanje zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Spanje is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil. Echter, op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Alarmnummer

Wanneer je in Spanje bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen is de richtlijn voor het geven van een fooi ongeveer 5-10% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/spanje/

Kraanwater

In Spanje wordt het afgeraden om water uit de kraan te drinken vanwege het hoge chloorgehalte. Het advies is dan ook om water uit flessen te drinken.

Best beoordeelde vakanties

Villa's Javea/Denia/Moraira

Villa's Javea/Denia/Moraira


10.0

 

Villa's Javea/Denia/Moraira
Hotel Sa Riera

Hotel Sa Riera


10.0

 

Hotel Sa Riera
Poseidon La Manga Hotel & Spa

Poseidon La Manga Hotel & Spa


10.0

 

Poseidon La Manga Hotel & Spa

Daarom Neckermann

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Last minutes naar Spanje

NH Valencia Center

NH Valencia Center

€ 129p.p.

Vertrek 02-03-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

17 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
NH Valencia Center
Las Arenas Balneario Resort

Las Arenas Balneario Resort

€ 282p.p.

Vertrek 02-03-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

39 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Las Arenas Balneario Resort
Ilunion Aqua 4

Ilunion Aqua 4

€ 150p.p.

Vertrek 02-03-2018
4 dagen
Logies & ontbijt

2 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

arrow
Ilunion Aqua 4

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook