Hotel Cyprus
Hotel Cyprus

Hotel Cyprus

Cyprus ligt in het oostelijke deel van de Middellandse Zee, zo’n 70 kilometer ten zuiden van de Turkse kust. Het land ligt op de scheidslijn tussen oost en west: geografisch gezien hoort het bij Azië, maar het is sinds 2004 lid van de Europese Unie. Het eiland telt ruim een miljoen inwoners en is een zeer zonzekere vakantiebestemming, met prachtige stranden, ruige bergen, authentieke dorpen en veel historische en culturele bezienswaardigheden. Zoek je een comfortabele uitvalsbasis om naar het strand te gaan en interessante dagtrips te maken, dan zit je in een hotel op Cyprus zeker goed.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Cyprus

In je hotel op Cyprus heb je de beschikking over een ruime, mooi ingerichte kamer met fijne bedden, een gezellig zitje, luxe badkamer en eigen balkon. Daarnaast biedt elk hotel faciliteiten als een zwembad, ligstoelen, kluisjes, parkeerplaatsen voor hotelgasten en een hotelbar en -restaurant. Wat je op Cyprus absoluut niet mag missen is de Rots van Afrodite, 25 kilometer ten oosten van Paphos. Volgens de legende werd op deze rots in zee de godin van de liefde geboren. Overigens zijn de archeologische opgravingen, de talloze historische gebouwen en de sfeervolle haven van deze badplaats ook de moeite waard.

In het Troödosgebergte, niet ver van je hotel op Cyprus kun je heerlijk wandelen en fietsen, door de natuur en door pittoreske dorpjes. Bezoek hier op 1.318 meter hoogte het 1.000 jaar oude, aan de Maagd Maria gewijde Kykkos-klooster met zijn mooie kerkinterieur en schitterende mozaïeken. Het historische dorpje Lefkara staat bekend om het prachtige kant- en zilverwerk dat er wordt gemaakt. Heb je geluk, dan kun je in de smalle straatjes dames dit ambachtswerk zien uitoefenen. Loop ook even binnen bij het folkloremuseum (over het vroegere leven op Cyprus) en koop een mooi souvenir bij een van de kant- of zilverwinkels. Uitgaan tot in de late uurtjes kan in Ayia Napa.

Hotel Cyprus