Hotel Hurghada
Hotel Hurghada

Hotel Hurghada

Hurghada is een badplaats aan de Rode Zee in Egypte. Dankzij het woestijnklimaat heerst er het hele jaar door een aangename temperatuur. Het warme water van de Rode Zee met zijn prachtige koraalriffen ligt op slechts een steenworp afstand van je hotel in Hurghada. Je kunt er heerlijk snorkelen en genieten van de kleurrijke natuur onder water. Houd je van een sportieve vakantie, dan kun je uiteraard kiezen voor allerlei watersporten als duiken, kite- of windsurfen. Maar Hurghada biedt ook allerlei mogelijkheden om te golfen, tennissen, squashen of fitnessen. In Soma Bay ligt des Cascades, volgens sommigen de mooiste golfbaan van Egypte.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Hurghada

Je kunt natuurlijk de hele vakantie lekker in de buurt van je hotel in Hurghada blijven, maar als je toch in Egypte bent, ben je het eigenlijk aan jezelf verplicht ook iets van de cultuur en de geschiedenis mee te pikken. Maak daarom eens een excursie naar Luxor. Daar zijn talloze bezienswaardigheden, zoals een tempelcomplex waaraan verschillende farao's een 'steentje' hebben bijgedragen. Met enige regelmaat worden in dit indrukwekkende complex avondvoorstellingen gehouden. Je wandeltocht tussen de reusachtige beelden, zuilen en obelisken wordt dan begeleid door een spektakel van licht en geluid. Het is een heel bijzondere ervaring, die je de rest van je leven niet meer vergeet.

Voor het modernere vertier hoef je niet ver bij je hotel in Hurghada vandaan te gaan. In Hurghada-stad, en dan vooral het nieuwere deel van de stad Sakkala, is meer dan genoeg te doen. Ga lekker de boulevard op, met talloze uitgaansgelegenheden en winkels. Maar ook het oude deel van de stad, Dahar, is de moeite van een bezoek waard. Hier zie je nog goed dat het ooit een vissersdorp was. Loop ook eens langs de chique boetiekjes in de luxe haven. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want Hurghada is een opvallend goedkope vakantiebestemming.

Hotel Hurghada