Hotel Griekenland
Hotel Griekenland

Hotel Griekenland

Griekenland wordt wel de bakermat van de westerse beschaving genoemd. Dat heeft te maken met zijn destijds strategische ligging tussen allerlei belangrijke gebieden rond de Middellandse Zee, zoals Cyprus, Egypte, Klein-Azië en Syrië. Je hotel in Griekenland is dan ook een prima uitvalsbasis voor allerlei culturele ontdekkingstochten. Het is onbegonnen werk om alle mogelijkheden op te sommen, maar informeer absoluut welke bezienswaardigheden er in de directe omgeving van je hotel zijn.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Griekenland

Breng als het even kan absoluut een bezoek aan de stad Athene. In de vijfde eeuw voor Christus (de Gouden Eeuw van Perikles) was dit de belangrijkste stadstaat van Griekenland. Ook het eiland Kreta heeft een prominente rol gespeeld in de geschiedenis van Griekenland. Al vanaf zo'n 3500 jaar voor Christus was Kreta het middelpunt van de de Minoïsche beschaving, die maar liefst tweeduizend jaar een van de hoofdrolspelers op het wereldtoneel is geweest. Hedendaagse toeristen hebben echter in veel gevallen meer oog voor zon, zee en strand. Ook daarvoor is het slim om een hotel in Griekenland te boeken.

De kust van Griekenland is alles bij elkaar zo'n vijftienduizend kilometer lang. Dat komt doordat Griekenland zoveel eilanden heeft. De vijf bekendste en meest geliefde eilanden van Griekenland zijn Kreta, Rhodos, Kos, Karpathos en Corfu. In totaal heeft Griekenland echter ongeveer zesduizend eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. Hoe belangrijk het toerisme voor Griekenland ook is, de bevolking pikt er helaas maar een beperkt graantje van mee. Grieken die in het toerisme werken, verdienen buiten het hoofdseizoen vaak noodgedwongen wat bij met bijvoorbeeld olijven plukken. Je helpt ze door gebruik te maken van de plaatselijke restaurants, bars en winkeltjes. Bijkomend voordeel is, dat je zo in aanraking komt met de plaatselijke bevolking. Dat maakt zonder twijfel je vakantie in een hotel in Griekenland al een stuk leuker!

Hotel Griekenland