Hotel Kos
Hotel Kos

Hotel Kos

Kos ligt in de Egeïsche Zee en is onderdeel van de Dodekanesos, een Griekse archipel die uit ongeveer 200 eilanden bestaat waarvan er maar 27 zijn bewoond. Kos heeft een 120 kilometer lange kustlijn vol prachtige zandstranden en een heerlijk klimaat met warme (vaak zelfs hete) zomers en milde winters, waardoor het in alle seizoenen een uitstekende vakantiebestemming is. Ben je op zoek naar goede accommodatie op dit mooie eiland? Dan is een hotel op Kos zeker aan te raden.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Kos

Voor welk hotel op Kos je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een ruime kamer met comfortabele bedden, een luxe badkamer en een eigen balkon. Een frisse duik nemen en je huurauto bij de hand? Dat is in het hotel geen enkel probleem, want het beschikt over talloze faciliteiten en voorzieningen, waaronder een zwembad en een parkeerplaats voor gasten. Watersport is op het eiland zeer populair; je kunt het dan ook in allerlei vormen beoefenen, van snorkelen en duiken tot het maken van zeiltochten. Kos heeft overigens prima veerverbindingen naar de andere Griekse eilanden, zodat je leuke dagtrips kunt maken. Het is ook de moeite waard om een fiets te huren. Fiets bijvoorbeeld langs de prachtige oostkust van het noordelijke Lambí naar het zuidelijke Agios Fokas, of zelfs tot aan de Embrós Thérme, waar je gratis kunt genieten van warm thermale baden.

Dé plek om uit te gaan is de hoofdplaats Kos-stad, waar je talloze restaurants, cafés en discotheken vindt. Maar uiteraard is er meer dan alleen het bruisende uitgaansleven op Kos rondom je hotel. Bezoek bijvoorbeeld de Johannieter Burcht, de Plataan van Hippocrates, het Gouverneurspaleis en de Mandrakihaven. Ook de moeite waard: de verschillende archeologische opgravingen, het archeologisch museum en de Hadji Hassan-moskee. Moe en dorstig? Dan strijk je neer op een van de vele terrassen en bestel je een lekker glas retsina (Griekse wijn).

Hotel Kos