Hotel Kreta
Hotel Kreta

Hotel Kreta

Van alle Griekse eilanden is Kreta de grootste. Het is gelegen in de Middellandse Zee en kent dus een gunstig klimaat. Al zo'n 6.500 jaar voor de jaartelling begon, zetten de eerste bewoners al voet aan land. Dankzij de gunstige handelspositie was het een populair eiland. Kreta viel vervolgens in handen van de Romeinen, Arabieren, Venetianen en Turken. Het duurde tot 1913 voordat het eiland onderdeel van Griekenland werd. De rijke historie, de prachtige stranden en natuur en de pittoreske dorpjes en stadjes trekken tegenwoordig veel toeristen aan. Het boeken van een hotel op Kreta biedt dan ook voor ieder wat wils.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Kreta

Liefhebbers van de oudheid kunnen in Knossos opgravingen bekijken of het archeologisch museum van Heraklion bezoeken. Het oude kasteel Frangokástello spreekt tot de verbeelding, evenals het klooster Arkádi. Natuur- en wandelliefhebbers kunnen de uitdaging van de Samariákloof aangaan. Tijdens de wandeling daal je ruim 1.200 meter. Naast wandelen kun je nog veel meer activiteiten ondernemen in de buurt van je hotel op Kreta. Het is namelijk ook een populaire stek om te snorkelen, duiken en golfen. Als je een dagje wilt winkelen kun je terecht in de gezellige winkelstraatjes, waar je naast kleding, tassen en schoenen ook handgemaakte stoffen, keramiek en rieten manden aantreft.

Als er iets is waar de Grieken goed in zijn, dan is het lekker eten bereiden. In het Nato Restaurant in Sitia kun je je tegoed doen aan de Griekse keuken. In Elounda heb je een prachtig uitzicht over de baai bij Lotus Eaters. Vervolgens kun je neerploffen in een van de cafés voor een Griekse ouzo. De jongeren zullen zich nabij het hotel op Kreta tot in de vroege uurtjes vermaken in bekende discotheken in Chersonissos, zoals Palm Beach Club, New York Beach Club en op Starbeach.

Hotel Kreta