Hotel Zakynthos
Hotel Zakynthos

Hotel Zakynthos

Als je mensen spreekt, die al eens naar Zakynthos zijn geweest, dan vliegen de superlatieven je om de oren! Dit Griekse eiland staat bekend om de prachtige zandstranden, de groene natuur en het helderblauwe zeewater. Zakynthos heeft veel te bieden. Om die reden doe je er goed aan om, op het moment dat je een hotel Zakynthos boekt, meteen ook een auto te regelen. Hoewel dit eiland niet het grootste is van de Ionische eilanden moet je behoorlijke afstanden afleggen om van de ene naar de andere bezienswaardigheid te gaan.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Zakynthos

Het scheepswrak op Navagio Beach is een van de belangrijkste attracties. Als je het boven vanaf de rotsen bekijkt, dan heb je het beste zicht. Ook de zogenaamde blauwe grotten trekken veel bekijks. Je kunt de proef op de som nemen door in het water te springen; je huid kleurt echt blauw! Eenmaal uit de grotten, dan verdwijnt die gloed weer. De meeste vakantievierders die een hotel op Zakynthos boeken willen een glimp opvangen van de Caretta-Caretta schildpadden. Maar wees gerust; die kans is best groot! Maar liefst 60% van deze schildpadden wordt geboren in Griekenland, waarvan 40% op Zakynthos. Bijzonder aan de Caretta-Caretta schildpad is dat dit dier al sinds de prehistorische tijd op aarde ronddwaalt. Ook de omvang valt op; deze schildpad kan wel één meter lang worden.

Strandliefhebbers vinden hun perfecte hotel op Zakynthos in de directe omgeving van Vassilikos. Hier liggen de beroemde stranden Banana, St-Nicolas Bay, Plaka en Porto Zorro. Dit zijn stuk voor stuk mooie schone stranden omgeven door gezellige barretjes en restaurants. Ook worden hier vele watersportfaciliteiten aangeboden. Landinwaarts tekenen zich prachtige bergen begroeid met olijf- en pijnbomen af. Wil je het strand afwisselen met een dagje kuren? Dan moet je naar het strand Xigkia. Het water, dat uit de rotsen in de zee terechtkomt, bevat veel collageen. Na deze vakantie kom je als herboren terug!

Hotel Zakynthos