Hotel Malta
Hotel Malta

Hotel Malta

Wie zijn vakantie op een bijzondere plek wil doorbrengen, zou eens moeten overwegen om een hotel op Malta te boeken. Met ruim 1,5 miljoen bezoekers op jaarbasis is het eiland in de Middellandse Zee weliswaar niet vrij van massatoerisme, maar de grote verscheidenheid aan cultuur, de bijzondere natuur en het geweldige klimaat maken veel goed. Het tachtig kilometer ten zuiden van Sicilië gelegen eiland ontvangt jaarlijks bijvoorbeeld drieduizend zonuren en heeft een lange, droge zomer die in april begint en voortduurt tot in november. De grootste warmte doet zich voor in augustus, als het zelfs ’s nachts niet kouder wordt dan twintig graden Celsius. Over het gehele jaar gemeten bedraagt de temperatuur gemiddeld 23 graden Celsius.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Malta

Een hotel op Malta reserveren is niet alleen populair door de zomerse weersomstandigheden. Ook het landschap van het eilandstaatje is opmerkelijk te noemen. Zo is het binnenland uitgesleten door een diepe vallei en wordt de kust gekenmerkt door talloze baaien, inhammen, rotsstranden en grotten. Daarvan moet je de spectaculaire Blauwe Grot aan de kust van Zuid-Malta zeker bezoeken. Zandstranden zijn er op Malta vooral in het noorden en op het naburige eiland Gozo. Het tussen het hoofdeiland en Gozo gelegen Comino is kleiner, en heeft een beschermd natuurgebied waar veel vogels broeden.

De beperkte mogelijkheden om aan het strand te liggen, worden bij de toeristenoorden goed gemaakt. Bij vrijwel elk wat duurder hotel op Malta hebben de gasten namelijk een zwembad met zonterrassen tot hun beschikking. Vakantiegangers komen op dit eiland niet alleen om te zonnen of te zwemmen. Malta is door zijn lange geschiedenis namelijk zeer rijk aan cultuur. Tot de oudste bezienswaardigheden behoren de diverse 5.500 jaar oude megalithische tempels. Interessante steden zijn het ommuurde Mdina en de hoofdstad Valletta. Laatstgenoemde bezit een schitterend kustfort, terwijl Mdina bekendstaat om zijn vele middeleeuwse gebouwen.

Hotel Malta