Hotel Lissabon
Hotel Lissabon

Hotel Lissabon

Lissabon, de hoofdstad van Portugal, ligt op de noordelijke oever van de rivier de Taag, dicht bij de Atlantische Oceaan. De winters zijn mild, de zomers zwoel. Vanuit je hotel in Lissabon zijn met de hypermoderne metro alle delen van de stad snel te bereiken. De meeste Portugezen in Lissabon spreken goed Engels. De bevolking is over het algemeen vriendelijk en ontspannen. Lissabon is een stad van contrasten. Aan de ene kant zijn er veel historische gebouwen en musea, aan de andere kant is het ook een moderne stad met veel restaurants en hippe bars. Sommige wijken zoals Bairro Alto en Alfama hebben smalle, kronkelende straatjes, andere wijken zoals Belém hebben juist statige, rechte boulevards.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Lissabon

Het beroemdste hotel in Lissabon, de Torre Vasco da Gama, is 145 meter hoog. In de directe omgeving van de Torre vind je onder meer het futuristische station Gare do Oriente en het Oceanarium, dat behoort tot de grootste aquaria ter wereld. De ontdekkingsreiziger naar wie de Torre is genoemd, ligt begraven in de Mosteiro dos Jerónimos, een markant klooster dat aan de binnenkant is versierd met Manuelijnse motieven. Het Castelo de São Jorge staat op een hoge heuvel midden in Lissabon. Hiervandaan heb je een grandioos uitzicht over de stad.

In de buurt van je hotel in Lissabon worden regelmatig feesten en evenementen georganiseerd. Zo zijn er in juni drie weken lang allerlei straatfeesten en fadoconcerten, onder de noemer Festas de Lisboa. Hiermee wordt de verjaardag (12 juni) gevierd van Lissabons beschermheilige Sint Antonius. Van 4 tot en met 18 juli staat de stad elk jaar bol van het theater: het Almada theaterfestival. Rond oktober is er elf dagen lang een festival voor filmliefhebbers. Dit filmfestival, Doclisboa, is uitsluitend gewijd aan documentaires. De halve marathon trekt jaarlijks ruim 38.000 deelnemers, het grootste aantal ter wereld.

Hotel Lissabon