Hotel Spanje
Hotel Spanje

Hotel Spanje

Spanje is van oudsher een belangrijke bestemming voor vakantiegangers. Het Zuid-Europese land behoort al jaren tot de top van landen met het grootste aantal toeristen per jaar, en de mogelijkheden en het aantal te bezoeken locaties zijn eindeloos vanuit een van de hotels in Spanje. Door de prachtige stranden en de aangename temperatuur van de Middellandse Zee zijn vooral de kustgebieden populaire reisdoelen. En met een totale lengte van bijna 5.000 kilometer heeft Spanje bovendien genoeg kustlijn om er een geschikte locatie te kunnen vinden.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Spanje

Traditioneel trekken met name de Costa Brava, de Costa Dorada en de Costa del Maresme in het noorden veel vakantiegangers, maar ook de Costa del Sol en de Costa de la Luz in Zuid-Spanje staan bekend om hun aantrekkelijke stranden en uitstekende toeristenresorts. Tussen de noordelijke en zuidelijke costa's liggen grotere kuststeden als Barcelona, Valencia, Alicante en Málaga. Als je naast zon en zee ook van cultuur houdt, zal een hotel in Spanje in een van deze plaatsen je zeker bevallen. Er zijn onder andere veel op kunst gerichte musea en talloze eeuwenoude bezienswaardigheden. De in het binnenland gelegen Spaanse hoofdstad Madrid is wat dat betreft natuurlijk ook niet te missen. Hier kun je een groot aantal musea en monumentale bouwwerken vinden, zoals de beroemde poort Puerta de Alcalá, de Almudenakathedraal en het Pradomuseum.

In het zuidelijke binnenland van Spanje ligt de grote stad Granada, die eveneens bekend staat om zijn vele monumenten. De Kathedraal van Granada is bijvoorbeeld een van de grootste ter wereld, maar dé blikvanger van de stad is het Alhambra. Dit middeleeuwse Morenpaleis is wereldberoemd vanwege zijn kunstschatten, architectuur en decoraties. Voor natuurliefhebbers heeft het land prachtige landschappen met hoogvlaktes, heuvels, bergketens, bossen, reservaten en ruige kusten. Een hotel in Spanje is synoniem aan een afwisselende vakantie in een uniek land.

Hotel Spanje