Hotel Ibiza
Hotel Ibiza

Hotel Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland in de Middellandse Zee, dat samen met onder andere Mallorca en Menorca tot de Balearen behoort. Tegenwoordig heeft Ibiza de naam een partylocatie voor jongeren te zijn, maar ook toen het massatoerisme nog in de kinderschoenen stond was het al een populair feesteiland. Aan het eind van de jaren zestig van de vorige eeuw waren de hippies de eersten die Ibiza ontdekten. De hippiecultuur is er nooit helemaal verdwenen, maar vakantiegangers die nu een hotel op Ibiza boeken doen dat toch vooral vanwege het gezellige uitgaansleven dat gecentreerd is rond discotheken, clubs en dj’s.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Ibiza

Naast het feestgedruis lokken ook de meer dan zeventig stranden die verspreid over het 575 vierkante kilometer grote eiland liggen veel toeristen. Met honderdduizenden andere vakantievierders kan het er echter dringen worden, en vooral de zuid- en westkust van Ibiza staan bekend om hun drukke stranden. Als je daar geen zin in hebt, kun je het beter in het noorden of oosten proberen, waar de stranden over het algemeen wat rustiger zijn. Als je zeker wilt zijn van lekker weer kun je je hotel op Ibiza het beste boeken voor de periode tussen half juni en half september. De temperatuur ligt gedurende deze maanden rond 29 graden Celsius. Uitstekende weersomstandigheden dus om overdag op het strand te liggen en ’s avonds lekker uit te gaan.

Met name Ibiza-Stad met zijn talloze clubs en bars biedt wat betreft een avondje stappen goede mogelijkheden. Ook Sant Antoni de Portmany in het noordwesten van het eiland kent een levendig uitgaansgebied. Wat wel eens vergeten wordt tijdens een vakantie in een hotel op Ibiza is de schitterende omgeving. Erg geliefd is natuurpark Ses Salines en het eilandreservaat Es Vedrà is eveneens de moeite waard. Langs de kusten kun je verschillende bijzondere grotten bezoeken, waaronder die van Culleram en Can Marça.

Hotel Ibiza