Hotel Mallorca
Hotel Mallorca

Hotel Mallorca

Niet alleen de Europese landen rond de Middellandse Zee zijn populaire bestemmingen voor een vakantie, ook in de Middellandse Zee zelf vind je genoeg aantrekkelijke toeristeneilanden. Een van de bekendste daarvan is Mallorca, waarvan de naam ook wel wordt geschreven als Majorca. Met een verblijf in een hotel op Mallorca vier je je vakantie op het grootste eiland van de Balearen. Deze eilandengroep hoort bij Spanje en onder meer ook Ibiza en Minorca maken er deel van uit. Op Mallorca wonen normaal gesproken ongeveer 870.000 mensen, maar door zijn nog altijd stijgende populariteit als vakantie-eiland trekt het jaarlijks inmiddels 9,5 miljoen toeristen.
Wat is er te beleven buiten je hotel op Mallorca

De drukste badplaatsen van Mallorca vind je aan de zuidkust van het eiland. Hier liggen de hoofdstad Palma de Mallorca en resorts als Santa Ponça en El Arenal. Het overgrote deel van de vakantiegangers komt naar het eiland vanwege de prachtige stranden en het heerlijke water van de Middellandse Zee. Zij kiezen daarvoor meestal een appartement, bungalow of hotel op Mallorca uit in een van de kustplaatsen in het zuiden. Hier liggen uitgestrekte stranden, waar het bijzonder druk kan worden. Het mediterrane klimaat van Mallorca zorgt er namelijk voor dat de temperatuur in het zomerseizoen vrijwel dagelijks de dertig graden Celsius bereikt.

Ter verkoeling zijn er voor de kust diverse watersportactiviteiten te doen, zoals zeilen, waterskiën, kitesurfen, windsurfen en suppen (afgeleid van SUP: stand up paddling). Een andere populaire bezigheid op Mallorca is fietsen. Vooral in de heuvelachtige gebieden van de Serra de Llevant en de Serra de Tramuntana in het binnenland kom je geregeld vakantiegangers op de fiets tegen. Ook de talloze dorpjes, steden en vissersplaatsjes langs de kust zijn geliefde reisdoelen. Naast Palma zijn met name Alcudia, Artá, Cala d’Or, Pollença en Valldemossa mooie plaatsjes om te bezoeken. Bijzondere natuurfenomenen voor een dagtochtje vanuit je hotel op Mallorca zijn de druipsteengrotten bij Porto Christo.

Hotel Mallorca