Hotel Turkije
Hotel Turkije

Hotel Turkije

Turkije is al jaren een populaire vakantiebestemming, en toeristen komen vooral af op de mix van culturen en invloeden, vriendelijke mensen en de gunstige weersomstandigheden. Veel vakantiegangers boeken bovendien een hotel in Turkije om gewoon simpelweg van de Turkse zon te genieten. Bekende badplaatsen zijn onder meer Antalya, Bodrum en Marmaris. Wie graag meer van het land wil zien, kan terecht in de grote steden. Bezoek bijvoorbeeld de oude badhuizen in Istanbul, het Mausuleum van Mustafa Kemal Atatürk in Ankara of de ruïnes van Efeze.
Wat is er te beleven buiten je hotel in Turkije

Ook als je van natuur en cultuur houdt, is het boeken van een hotel in Turkije een goede keuze. De rotsen van Cappadocië staan niet voor niets op de Werelderfgoedlijst. Hier vind je verlaten grotwoningen en memorabele uitzichten over de rotsformaties. Het Sümelaklooster ligt op 1.200 meter hoogte in het Ziganagebergte en is meer dan 1.600 jaar oud. Vooral wandelaars bezoeken deze omgeving, vanwege het gematigde klimaat en bosrijke omgeving. Een andere bekende wandelroute is de Lycische route, die ruim 500 kilometer lang is. Deze voert je langs al het moois wat het landschap van Turkije te bieden heeft, waaronder de legendarische brandende velden van Chimaera.

Ga je met de kinderen op stap? Zorg er dan voor dat je hotel in Turkije een waterpark heeft, of bezoek een van de pretparken, zoals Aktur Park in Antalya. Sportievelingen kunnen zich tegoed doen aan een potje golf, een mooie fietstocht of wandeltocht maken en natuurlijk diverse watersporten bedrijven. Wat dacht je van raften, jetskiën, windsurfen of zeilen? Liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen langs de Lycische en Egeïsche kust tussen de vissen en scheepswrakken - en zelfs oorlogsvliegtuigen! - duiken. 's Avonds komt het land pas echt tot leven. In de grote steden is een bruisend nachtleven, met gezellige restaurants, cafés en discotheken. Jongeren zullen zich vooral in plaatsen als Bodrum, Alanya en Marmaris tot in de kleine uurtjes vermaken.

Hotel Turkije