Stedentrip München
Stedentrip München

Stedentrip München

Een stedentrip naar München vormt een bezoek aan de hoofdstad van de Zuid-Duitse regio Beieren. München is met bijna anderhalf miljoen inwoners de derde stad van Duitsland. De levendige stad is traditioneel een cultureel centrum terwijl de inwoners bekend staan als echte levensgenieters. Aangezien de stad dicht bij de Alpen ligt, is het klimaat gevoelig voor neerslag met in de wintermaanden altijd kans op sneeuw. In de zomermaanden is het gemiddeld 23˚C. München ligt op 669 kilometer afstand van Amsterdam. De stad beschikt over een vliegveld en ligt op internationale treinroutes.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in München

München werd in 1158 gesticht, en de oude stad rond de Marienplatz is een mooi startpunt voor een stedentrip door München. Hier vlakbij vind je de karakteristieke Frauenkirche die vaak als symbool van de stad wordt gezien. Het voormalig koninklijk paleis Munich Residenz bestaat uit 130 kamers en barokke gangen die onder andere leiden naar de schatkamer. De kunstliefhebber zal veel beroemde werken kunnen zien in de Alte Pinakothek (oude meesters), Glyptothek (Griekse en Romeinse kunst) en Pinakothek der Moderne (moderne kunst). Voor autoliefhebbers geeft BMW Welt een mooi overzicht van de laatste producten van de lokale autofabrikant.

Winkelen en uitgaan in München

München staat bekend als een van de beste shoppingsteden van Duitsland. Theatinerstrasse is een van de meest exclusieve winkelstraten van Europa. Alle haute-couturemerken hebben hier een boetiek. Ook de imposante avenue Maximilianstrasse kent de nodige modewinkels. Glockenbach Viertel is de hippe wijk van de stad waar je veel originele winkeltjes zult vinden en vooral in de zomer een gezellige sfeer hangt. ’s Nachts is een stedentrip naar München niet compleet zonder een bezoek aan een nachtclub. P1 is de club voor wie van glamour houdt. Liefhebbers van de betere Duitse techno weten hun weg te vinden naar Harry Klein.

Eten en drinken in München

Een stedentrip naar München is ondenkbaar zonder bier en worst. Beiden komen samen tijdens het Oktoberfest, het wereldberoemde volksfeest dat jaarlijks plaatsvindt op de Theresienwiese. In biertenten schuift iedereen aan om menig Krug bier te drinken onder begeleiding van vrolijke muziek. Culinair gezien is München een echte vleesstad met onder andere volkse favorieten als Weißwurst, Leberkäs en Schweinsbraten. Veel van het sociale leven speelt zich af in Biergärtens die soms plaats bieden aan duizenden mensen. Augustiner Keller is een van de favoriete drinkgelegenheden, omdat het populaire bier Augstiner hier direct uit het vat wordt getapt.