Stedentrip Madrid
Stedentrip Madrid

Stedentrip Madrid

Madrid is de hoofdstad en tevens grootste stad van Spanje. Het is een populaire vakantiebestemming vanwege het gunstige klimaat, de rijke cultuur en vele bezienswaardigheden. Of je nou liefhebber bent van oude gebouwen, musea of winkelen, tijdens de stedentrip Madrid kun je het allemaal bekijken. Dankzij het uitgebreide metronetwerk ben je snel op je bestemming zodat je niks hoeft te missen. Even bijkomen van de drukte kan in het grootste park van de stad: het Retiropark. Hier vind je mooie natuur en bij goed weer kun je er lekker van de zon genieten. 's Avonds barst het nachtleven los in en rond het centrum, met veel eten, drinken en gezelligheid.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Madrid

Het Palacio Real is het Koninklijk Paleis en staat met stip op één wat bezienswaardigheden betreft. Ook de Almudena-kathedraal, het Puerta de Alcalá monument en Oso y Madroño zijn bouwwerken die je niet mag overslaan. Ook het stadion Bernabéu van voetbalclub Real Madrid is een bezoekje waard. Museumliefhebbers kunnen in Museo del Prado, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia en Museo Thyssen-Bornemisza terecht voor klassieke en moderne kunst. Ook de pleinen Puerta del Sol en Plaza Mayor zijn tijdens een stedentrip Madrid niet te missen.

Winkelen en uitgaan in Madrid

Madrid is een walhalla voor mensen die van shoppen houden. Winkelstraten, markten en winkelcentra, het is er allemaal. De bekendste straat is Calle Fuencarral waar je zowel kleine winkels als grote ketens tegenkomt. Iets knusser is de wijk Malasaña, waar je voornamelijk vintagewinkels tegenkomt. De winkelcentra liggen wat meer buiten het centrum. Als de avond valt wordt het pas echt gezellig. Een stedentrip Madrid is niet compleet zonder een tapeo, een kroegentocht waarbij je steeds wat kleine hapjes eet en wat drinkt. In discotheken zoals Teatro Kapital wordt tot vroeg in de ochtend gedanst.

Eten en drinken in Madrid

Spanje is onlosmakelijk verbonden met tapas, kleine gerechtjes met ieder een eigen smaak en beleving. Het stikt in Madrid dan ook van de tapasbars. Daarnaast eten Madrilenen graag stoofpotjes en visgerechten. Ook voor Italiaanse, Griekse en zelfs Nederlandse restaurants kun je in het centrum terecht. Bij het eten wordt vaak bier of wijn geserveerd. Met goed weer is het tijdens de stedentrip Madrid aan te raden om plaats te nemen op een van de vele terrassen. Tips zijn Taberna el Sur en El Club Allard.