Stedentrip Málaga
Stedentrip Málaga

Stedentrip Málaga

Málaga is een van de grootste steden van Andalusië. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Málaga. Een stedentrip naar Málaga brengt je naar de toeristische Costa del Sol aan de Middellandse Zee, dicht bij de Straat van Gibraltar. Door Málaga stromen twee rivieren: de Guadalmedina en de Guadalhorce. Mede door de omringende bergen, de heuvels van Axarquía, is het klimaat lekker warm maar niet extreem heet. In Málaga is genoeg te doen. Je kunt genieten van zon, zee en strand, maar ook een duik nemen in het historische verleden van de regio.

Stedentrips inclusief vlucht

Bezienswaardigheden in Málaga

Het eerste wat je op je stedentrip naar Málaga doet, is natuurlijk het historische centrum verkennen. Hier zie je veel overblijfselen uit de Moorse tijd, maar ook sporen die andere bevolkingsgroepen hebben achtergelaten. 's Avonds zijn veel gebouwen en monumenten prachtig verlicht. 's Ochtends zijn veel kerken gratis te bezichtigen. Enkele gebouwen die je gezien moet hebben zijn het Alcazaba de Málaga (een Moors fort), het kasteel Gibralfaro Málaga, het Romeinse amfitheater Teatro Romano Málaga en de kathedraal (Catedral de la Encarnación de Málaga). Bezoek ook de haven en minstens één museum, bijvoorbeeld het Museo Municipal de Málaga (stedelijk museum).

Winkelen en uitgaan in Málaga

Over winkelen tijdens je stedentrip in Málaga kunnen we kort zijn: ga naar de prachtige, autovrije winkelstraat Calle Marques Larios. Voor het uitgaansleven kun je een voorbeeld nemen aan de Málagueños zelf: eerst in de stad lekker eten, daarna één van de gezellige pleinen opzoeken voor een drankje in de zwoele buitenlucht, en ter plekke plannen maken voor de rest van de avond en nacht. Enkele populaire pleinen zijn Plaza Mitjana en Plaza de la Merced. Jongeren van 18 tot 25 jaar gaan naar Club Malafama of Velvet. Oudere jongeren (tot 45 jaar) voelen zich thuis in het gezellige kroegje Onda Pasadena.

Eten en drinken in Málaga

Laat je op je stedentrip Málaga verwennen in de beste en meest bijzondere restaurants die er zijn. Zo kun je in Vino Mio elke dag tussen 20.00 uur en 21.30 uur tijdens het eten genieten van een flamencoshow met gitaarmuziek. Probeer ook visrestaurant El Tintero (de inktvis), alleen al om de bijzondere wijze van bestellen: obers komen langs met gerechtjes, en wat je lekker lijkt laat je voor je neerzetten. De uiteindelijke rekening wordt bepaald door hoe hoog jouw stapel bordjes is geworden. Voor vegetariërs is Calafate een aanrader. Je betaalt er onwaarschijnlijk weinig en het eten is er onwaarschijnlijk lekker.