Vakantie Barbados

Wanneer je op zoek bent naar een vakantiebestemming is het niet ondenkbaar dat je kiest voor een gebied waar de zon volop schijnt en de temperatuur aangenaam warm is. Als je eens iets anders wilt dan bijvoorbeeld een Zuid-Europees eiland, lonken de zonnige Caraïben en kun je kiezen voor een vakantie op Barbados. Barbados hoort tot de Bovenwindse eilanden van de Kleine Antillen en heeft een heuvelachtig binnenland en in het westen en aan de zuidzijde prachtige door koraalriffen omgeven witte stranden. Boek je een vakantie op Barbados, dan is dat voor juni of na november het gunstigst. De tussenliggende periode is de regentijd en hoewel Barbados door de zuidoostelijke ligging vaak ontkomt aan orkaangeweld, ligt het in een gebied waar orkanen in de nazomer talrijk zijn. De voertaal is Cajun, maar de officiële taal is Engels.

Vakanties op Barbados

Regio's op Barbados

  Populaire regio's op Barbados

  Barbados en cultuur

  Barbados wordt ook wel Little England genoemd. Bij een vakantie op Barbados vind je in Holetown de historische Sint James Church met fraai glas-in-lood en in Bridgetown een prachtig oud parlementsgebouw. Van grote schoonheid zijn de grotten van Harrison’s Cave. Je vindt er fantastische kalkstenen rotspartijen met stalagmieten, stalactieten en pittoresk stromende beekjes. Het natuurpark Welchman Hall Gully is verbonden met Harrison’s Cave en je kunt er wandelen onder begeleiding van een gids en een educatief centrum bezoeken. Het rum- en suikermuseum, dat gevestigd is in de uit 1660 daterende St. Nicholas Abbey, is een absolute aanrader.

  Winkelen en uitgaan op Barbados

  Een vakantie op Barbados biedt shopliefhebbers diverse mogelijkheden. In Bridgetown vind je naast een keur aan luxe warenhuizen als Cave Shepard en Dacosta’s Mall op Broad Street ook diverse mooie kledingzaken, boetieks en craft shops met houtsnijwerk, keramiek en traditionele Bajankunst. Dit is ook te koop in Pelican Village in het Pelican Craft Centre en op lokale markten. In het gebied tussen Saint Laurence Bay en Dover Beach vind je verscheidene nachtclubs en discotheken. Er vinden geregeld straatfeesten met jazzartiesten plaats en er is een openluchtnachtclub die zich vooral richt op reggae en R&B muziek.

  Eten en drinken op Barbados

  Tijdens een vakantie op Barbados kun je volop genieten van vis en zeevruchten. Er zijn talloze eettentjes en restaurants met een uiteenlopend aanbod aan gerechten, variërend van de traditionele Bajankeuken tot Aziatisch en mediterraans. Naast the-place-to-be voor cocktails is Barbados een echt rumeiland, en in de bontgeschilderde ‘rumshops’ vloeit de rum dan ook rijkelijk. Ook voor een drankliefhebber is het tropische Barbados een waar paradijs.

  Taal

  De officiële taal in Barbados is het Engels.

  Geldzaken

  Barbados heeft als betaalmiddel de Barbados Dollar. Het aantal geldautomaten in de toeristische gebieden is vrij groot.

  Visum en paspoort

  Voor Barbados is geen visum nodig als je korter dan 3 maanden op Barbados verblijft. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort.

  Vaccinatie

  Voor Barbados is een gele koorts vaccinatie verplicht indien je komt uit een land met een hoog risicogebied voor gele koorts. Een hepatitus A vaccinatie en DTP vaccinatie wordt aanbevolen.

  Elektriciteit

  De netspanning op Barbados is 110 of 220 volt.

  Tijdsverschil

  Tijdens onze zomertijd is het op Barbados 6 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is het op Barbados 5 uur vroeger.

  Alarmnummer

  Barbados heeft aparte alarmnummers voor politie, ambulance en brandweer. Het alarmnummer voor politie is 211, voor ambulance 511 en voor brandweer 311.

  Fooien

  De richtlijn voor het geven van een fooi in hotels, restaurant en bars is ongeveer 10-15% van de totaalprijs. Ook is het geven van een fooi in het openbaar toilet, aan kamermeisjes en taxichauffeurs gebruikelijk.

  Reisadvies

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/barbados/

  Kraanwater

  Het kraanwater op Barbados is veilig te drinken.

  Reistijd naar Barbados

  • Vlucht vanaf Amsterdam: 10:00 uur

  Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
  Waarom Neckermann? Lees meer!

  Bekijk ook