Vakantie Ardennen
Vakantie Ardennen

Vakantie Ardennen

In het oosten van België, voornamelijk in Wallonië, tot net over de grenzen van Luxemburg en Frankrijk ligt een prachtig, ongerept natuurgebied: de Ardennen. Vakantie in de Ardennen kan zowel sportief zijn als ontspannend. Het natuurgebied biedt wandelaars en fietsers een inspirerende omgeving voor mooie tochten. Een groot deel is beschermd natuurgebied, zoals het gebied van Spa waar het gelijknamige bruisende bronwater wordt gewonnen. Het heuvelachtige gebied behoort tot het laaggebergte. Er zijn vele heuvels en bergwanden, waar je tijdens de vakantie in de Ardennen kunt klimmen. De Ardennen bieden voor jong en oud een perfecte plek voor een onvergetelijke vakantie.

Ardennen en cultuur

De Ardennen zijn niet druk bewoond. Het gebied is op veel plekken te onherbergzaam om een nederzetting te stichten. Tegenwoordig is het vooral een beschermd natuurgebied. Uiteraard mag er op aangewezen plekken gekampeerd worden en zijn er gezellige huisjes en hotels te vinden. Daarom is een vakantie in de Ardennen zo heerlijk rustig en ontspannend. De grootste steden aan de rand van de Ardennen zijn Luik en Namen. In het gebied wordt voornamelijk Frans gesproken door de bevolking. Aan de grens met Luxemburg wordt er ook Luxemburgs of Duits gesproken.

Bezienswaardigheden in de Ardennen

Ben je op zoek naar een heerlijke vakantie in de rust van de natuur, dan kun je in de Ardennen je hart ophalen. Het uitgestrekte natuurgebied bestaat uit zeer dichte bebossing en is daarom een paradijs voor wilde dieren. Je kan er zomaar herten, wilde zwijnen, diverse kleine roofvogels, bevers en zelfs lynxen in het wild tegenkomen. Bezoek het gebied en informatiecentrum van Spa en leer meer over de winning van dit bronwater. Kasteel van Bouillon is ook een ware trekpleister. Het is ook een imposant bouwwerk, bestaande uit drie forten die met bruggen zijn verbonden. Het kasteel is niet te missen, het ligt op een prachtige berg.

Omgeving

De bossen van de Ardennen zijn heel populair voor survivaltochten en andere outdoor sporten. In de omgeving zijn er dan ook tal van mogelijkheden om met bijvoorbeeld de vriendengroep een spannende tocht te maken in de natuur. Klim tot grote hoogte en ga met grote vaart via een tokkelbaan weer naar beneden, speel paintball of ga op een gps-tocht. Bezoek tijdens de vakantie in de Ardennen ook zeker het prachtige Luik of het circuit van Spa-Francorchamps. Of onderneem de route Luik-Bastenaken, zoals de wielrenners dit doen. En met de kinderen geniet je natuurlijk van Plopsa Coo.