Wintersport Saas-Fee

Wintersport in Saas-Fee betekent een verblijf in 'de parel van de Alpen' in Wallis, Zwitserland. Het dorp ligt in een dal tussen dertien vierduizenders, waardoor je een prachtig uitzicht hebt vanuit je accommodatie en vanop de piste. Ga je met het hele gezin op wintersport naar Saas-Fee, dan is er kinderopvang waar Nederlandse begeleiding mogelijk is. Met pistes voor beginners en gevorderden en het hele jaar sneeuw mag je zeker zijn van een sneeuwzekere topvakantie.

Vakanties in Saas-Fee

Accommodaties in Saas-Fee

  Het dorp Saas-Fee

  Saas-Fee ligt op een hoogte van 1800 meter en het skigebied loopt tot 3600 meter hoogte. De 100 kilometer aan pistes die het gebied rijk is, is onderverdeeld in 20 kilometer blauwe, 60 kilometer rode en 20 kilometer zwarte pistes voor een gevarieerde wintersport in Saas-Fee. Het gebied is autovrij, wat ideaal is voor een wintersportvakantie met het hele gezin. Gemoedelijke Zwitserse chalets met hier en daar een moderne accommodatie sieren het straatbeeld, wat zorgt voor een authentieke aanblik. Met een prachtig landschap als omgeving en de Dom die als een van de hoogste bergen van Zwitserland boven het dorp uitrijst, is Saas-Fee een idyllische wintersportbestemming.

  Wintersportmogelijkheden

  Het is nooit erg druk in Saas-Fee en er liggen voldoende blauwe pistes, waardoor het een uitstekend gebied is voor de beginnende skiër. De dalafdalingen daarentegen zijn soms erg pittig en bieden een uitdaging voor gevorderde skiërs. Ideaal om te carven. De goed onderhouden pistes van Saas-Fee bevatten nauwelijks vlakke stukken waardoor je ook als snowboarder prima vooruit komt. Aan de rand van het dorp vind je het kinderland en de oefenliften van het wintersportgebied. Er zijn twee skischolen met tientallen skileraren in het dorp. Tijdens je wintersport in Saas-Fee kun je onder begeleiding van een gids goed off-pisteskiën en boarden, hoewel het afgeraden wordt om in je eentje van de pistes af te wijken omwille van de gletsjers in het gebied.

  Uitgaansmogelijkheden in Saas-Fee

  Ook na een actief dagje wintersport in Saas-Fee kan de pret gewoon doorgaan, want er zijn genoeg gezellige après-skihutten en eetgelegenheden. Op de menukaarten van de vele restaurants in het dorp staan voornamelijk authentieke Zwitserse gerechten, zoals fondue en raclette. Ben je nog niet moe na de hele dag wintersport, dan kun je dansen in een van de dancings in het dorp. Maar ook zijn er tal van andere mogelijkheden, zoals een filmpje pakken in de bioscoop of gaan winkelen. Wil je liever ontspannen, dan kun je kiezen voor een bezoekje aan het zwembad of de sauna.

  Taal

  De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

  Geldzaken

  Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

  Visum en paspoort

  Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

  Vaccinatie

  Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

  Elektriciteit

  De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

  Tijdsverschil

  Er is geen tijdsverschil.

  Alarmnummer

  Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

  Fooien

  Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

  Reisadvies

  https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

  Kraanwater

  Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

  De temperatuur in Saas-Fee