Wintersport Zermatt

Zermatt is een dorp in Zuidwest-Zwitserland. De naam van het 6000 inwoners tellende plaatsje houdt verband met de bekende berg Matterhorn. Het op 1600 meter gelegen Zermatt bevindt zich namelijk in een op het zuiden gerichte vallei, niet ver van de indrukwekkende 4478 meter hoge sneeuwreus. De term ‘matt’ betekent ‘alpenweide’, waarvan er in het zonnige dal genoeg zijn. Aan ski- en snowboardmogelijkheden is op de hellingen uiteraard ook geen gebrek. Jaarlijks brengen zo’n 17.500 mensen hun wintersport in Zermatt door. Dankzij het toeristische karakter van het gebied zijn hier uitstekende uitgaansgelegenheden voor après-skifeestjes.

Vakanties in Zermatt

Accommodaties in Zermatt

Autovrij en prijzig skioord

Een voor- én nadeel van Zermatt is dat het plaatsje geheel autovrij is. Qua vervoer ben je aangewezen op bussen en taxi’s met elektrische aandrijving. Het mooie hieraan is natuurlijk dat het aanwezige verkeer is ingesteld op voetgangers en je er dus relatief ongestoord kunt rondslenteren. Een minpunt is dat je tijdens je wintersport in Zermatt je auto elders moet achterlaten. Hiertoe zijn in het lager gelegen Täsch parkeergarages aangelegd. Vanaf dit dorpje rijdt een aantal maal per uur een speciale pendeltrein naar Zermatt. Het skioord beschikt over talloze hotels en winkels, en is een vrij prijzige bestemming.

Pistes van Zermatt

Wie op wintersport naar Zermatt gaat, heeft de keuze uit een groot aantal pistes. Het pisteaanbod omvat meer dan 300 kilometer, gelegen op hoogtes tussen 1600 en 3900 meter. Het overgrote deel daarvan wordt gevormd door lange afdalingen in de rode categorie die in totaal 220 kilometer beslaan. Een wintersport in Zermatt zal dus vooral in de smaak zal vallen bij de wat meer ervaren skiër. Ook het aantal blauwe pistes is met ongeveer 75 kilometer goed vertegenwoordigd. Voor doorgewinterde skiërs valt het aanbod enigszins tegen. Zermatt beschikt bij elkaar over rond de 30 kilometer aan zwarte pistes.

Verzekerd van sneeuw

Zermatt is niet alleen een van de hoogst gelegen wintersportbestemmingen van Zwitserland, maar ook van de Alpen. Wanneer je bedenkt dat het min of meer aan de voet van de Matterhorn ligt, is dat niet zo verwonderlijk. Door de grote hoogte waarop het skioord zich bevindt, ben je tijdens een wintersport in Zermatt altijd verzekerd van voldoende sneeuw. Het hoogteverschil van 2300 meter zorgt er echter wel voor dat de laag niet op alle hellingen even diep is. Desalniettemin kun je ervan uitgaan dat de gemiddelde dikte van het sneeuwdek in het hoogseizoen een meter bedraagt.

Taal

De officiële taal in Zwitserland is het Duits. Je kunt er echter ook prima terecht met Engels.

Geldzaken

Zwitserland heeft als betaalmiddel de Zwitserse frank. Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Het aantal geldautomaten is vrij groot.

Visum en paspoort

Voor Zwitserland heb je geen visum nodig. Wel dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige Nederlandse identiteitskaart.

Vaccinatie

Voor Zwitserland zijn er geen verplichte en geen aanbevolen vaccinaties.

Elektriciteit

De netspanning in Zwitserland is 230 volt.

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil.

Alarmnummer

Wanneer je in Zwitserland bent en jij of anderen in je omgeving in nood verkeren kun je gebruik maken van het alarmnummer 112. Nadat je hebt verteld wat de omstandigheden zijn word je doorverbonden met de juiste instantie.

Fooien

Hoewel bedieningsgeld bij de hotel- of restaurantrekening vaak is inbegrepen kun je voor een uitstekende dienstverlening een fooi geven van ongeveer 5% van de totaalprijs. De fooi voor taxichauffeurs is bij de prijs inbegrepen.

Reisadvies

https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen/zwitserland/

Kraanwater

Het kraanwater in Zwitserland is veilig te drinken.

De temperatuur in Zermatt

Waarom Neckermann?

  • Omboekgarantie
  • 5 dagen bedenktijd
  • Kies je kamer
  • 24/7 bereikbaar
Waarom Neckermann? Lees meer!

Temperatuur per maand

Last minutes naar Zermatt

Hotel Holiday

€ 272p.p.

Vertrek 20-09-2019
5 dagen
Logies en ontbijt

4 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Holiday

Hotel Alpen Resort

€ 496p.p.

Vertrek 23-09-2019
5 dagen
Half pension

11 mensen hebben deze vakantie beoordeeld!

Hotel Alpen Resort

Bovenstaande prijzen zijn exclusief reserveringskosten (€14 per boeking) en Calamiteitenfonds (€2,50 per boeking).

Bekijk ook